Egy gasztrokalandor kapcsolatai

Visszhang

Válogatás a Saját levében című könyvvel kapcsolatos olvasói visszajelzésekből, kommentekből, levelekből, üzenetekből.

26. Majdnem egy hónapja forgatom a könyved. Az első vigyorgások még el sem simultak, amikor rájöttem arra, hogy nem lehet csak úgy átsiklani rajta. Mármint a könyvön. Élesre hegyezett füllel jársz körbe, mert úton-útfélen olyasmiket hallasz meg, amik mellett a közönséges halandó simán elmegy. Na, jó, a szerelemgolyóra én is felkaptam volna a fejem. Tömény szöveg, apránként kell olvasni, nehogy a „befogott szemű meggykompóthoz” hasonló kép- és gondolattársításokat elszalassza az ember. A sok, szép emléket ébresztő szót anyáink és nagyanyáink konyhájából: a nejlonzacskót, a dunsztolást, a linzerkosárkát... És akkor még hátra vannak a receptek. Füllent az, aki azt állítja, hogy egy ültében – például a transz-szibériai vonaton – kiolvasta :-)) (Hobbiszakács)

25. Elkérte a könyvedet a szomszéd, és nem adja vissza! (K. Adrienne)

24. A könyved nem tudott itthon nyugodni, és velem jött Angliába. Nottinghamben csak pihent, de Londonban kicsit sétált velem. Vesta (és a Closer című film nyomán) eljutott a Postmen's parkba, ahol megpihent egy padon. Egy kedves ősz úriember segítségével (aki igen segítőkész volt, érdeklődve kérdezte, vajon milyen nyelvű a könyv, amit a kezében tart) a Szent Pál székesegyházat is megnézte, de Millennium bridge-et túl wobbly-nak találta, nem mert rá felmenni, Mint ahogy én sem. Remélem, még egy karácsonyi vásárba el tudom vinni az idén, mert nem hagy békén. (Phzs, Ecet és Olaj blog)

23. Fantasztikus a könyv, hatalmas vigyort és jókedvet és főzhetnéket varázsol az arcomra. Jó, hogy végre nem csak celeb könyvek vannak, hanem ilyenek is. (K. Ági)

22. Szédületesen jó a "Mézes bűnmegelőzés". Nagyon élvezem. Annyi ismeret és tudás van a könyvedben, félek kevesen értik majd meg. (Z. Mária)

21. Lebilincselő a könyved, remek a stílusa!!!! Élvezem! (S. Dóra)

20. Ülök egy üzletben. Ülök egy üzletben, és lázasan olvasom a könyvedet. Ülök egy üzletben, olvasom a könyvedet, és egyre idegesebb leszek, ha belép egy kuncsaft, aki megzavarja ezt a remek időtöltést. A gond csak az, hogy ez az én új üzletem, amit most szeretnék fellendíteni! (V. Zsuzsa)

19. A múlt héten kézbe kaptam a könyvecskét, és zseniális!!! A családom csak les, hogy mit röhögcsélek magamban könyvvel a kezemben... Gratulálok, ne hagyd abba!!! (Sz. Zita)

18. Tegnap délután mentem el a könyvedért, és nagy örömet szereztél vele! Hazafelé a HÉV-en, este otthon, meg reggel befelé olvastam, és igazán jól szórakoztam. Köszönöm az élményt, gratulálok, és várom a folytatást! (K. Katalin)

17. Saját levében szakácskönyve olvasmánynak is remek. Én kétszer is abszolváltam egy héten belül, és nem untam meg. (phzs)

16. Körülbelül márciusnál vettem észre, hogy van könyvjelző a könyvedben. Nagyon megörültem neki, köszi, hogy gondoltál rám (is)! Hangosan nevetgéltem a buszon a tintahal-evő macskákat és a Magyarország–Lyon meccset olvasva. Szegény utasok nem tudták, hogy receptek körítésén derülök annyira. (B. Zsuzsa)

15. Természetesen borzasztóan kíváncsi voltam, gondoltam beleolvasok. Végül nem tudtam letenni, amíg nem értem a végére. Nagyon üdítő olvasmány volt! Azon túl, hogy teljesen lekötött és szórakoztatott, kedvet csinált ahhoz, hogy kicsit továbbgondoljam a már rutinná vált hétvégi menüket, és felfedező útra induljak én is kicsit az ízek világában. (B. Timea)

14. Örömmel olvasom, élvezem egyéni stílusodat, humorodat, széles körű tájékozottságodat. (V. Ilona)

13. Hát megérkezett a várva várt könyved. Finom illata van, kézbe lehet venni, lehet lapozgatni, forgatni, egy forró tea mellett beleolvasgatni, nagyon szép kiadvány, szép könyv. Ami a tartalmat illeti, jól megírt, stílusos, humoros, no és persze telis-tele van jobbnál jobb receptekkel. (M. Gyöngyi)

12. Gratulálok! Nagyon örülök a sikerednek! Elkezdek vadászni a nemes vadra a könyvesboltokban, Artemisz segítségében bízva! :) (Belinda)

11. Végre-végre ezt is megértük, hogy megjelent a könyved! Biztos vagyok benne, aki kézbe veszi, hamar rájön, hogy ez nem az átlagos, „megint egy újabb” szakácskönyv, hanem egy izgalmas utazás az ízek-ételek-történetek világában, a te sajátos vezetéseddel. Gratulálok, és remélem, a kalandozás tovább folytatódik! (Vali)

10. Gratulálok innen a Bélyegmúzeumból! Nagyon gusztusos a könyv, és a lelkes olvasói képeket is nagyon jó volt látni! Alig várom, hogy kézbe vegyem, már most rajongója vagyok! Sok sikert kívánok! (Mónika)

9. Csak azért nincs még kezemben a könyv, mert „dedikálással” egybekötött író-olvasó találkozóra várakozom. Az ígéretek szerint egy közeli, reményteli szép napon sl sk lát majd el lelkes rajongói számára egy-egy példányt azzal az autentikus pecséttel, amelyet Lakner Zsuzsa, a könyv illusztrátora készített, és amelyet megkaphatnak azok az olvasók is, akik a kiadónál adják le rendelésüket. Addig is a könyv előszavát olvasgatom, és állítom, annak minden szava igaz, a gasztrokalandor élete és konyhája kész regény.
Mi több, még az is lehet, hogy ez a könyv fogja megváltoztatni az életemet. Vagy ha mégsem, hát annyi biztos, hogy sok-sok vidám, örömteli percet fog okozni! (Vesta ajánlója a Konyhasónapló című blogban)

8. Svájcba utazván még Salzburgnál sem vagyunk, de sajnos már vége a könyvnek, remekül szórakoztam! (F. Zsuzsa)

7. Kézbe véve látszódott, érződött, ezt nem egyszeri „használatra” készítették a nyomdászok. Masszív, eredeti és átvitt értelemben is „keménykötésű” nyomdai produktum. Mondhatni, kvadrál intellektuális beltartalmával. Főzni és olvasni szeretők számára receptekkel pántlikázott, mosolybiztos, elnyűhetetlen darab.
Mint ahogyan a receptjeidből készültek többször is örömet szerezhetnek az étkezőasztalunknál, úgy a „kalandjaid” – rendre újraolvasva – szintén erősítik lelki komfortérzetünket. Ez utóbbival gyakrabban élek majd, mivel nem kell alapanyagok után kajtatnom, tűzhely mellett ácsingóznom, csak a könyvespolcig „fáradok” és már huppanok is a karosszékbe… :)
Tegnap este csak csipegetni szerettem volna könyvedből, egy-két „passzus” erejéig, de oldalról oldalra lapozva-élvezkedve, a falánkság vétkébe estem… „Bekebeleztem” az utolsó betűig… Kicsit hasonlított az „esetem” Kazal klasszikus borkóstolós magánszámához. Szóval, a végére „megrészegültem”… Legközelebb megmérséklem magamat, csak kortyokban és kis kupicákkal porciózom a gasztrokalandjaidat :))
Több reflexióm is volna, de most csak a recehájast emlegetném: önmagában is egy informatív, élvezetes írás, de szellemes „nyelvészkedéseddel” együtt már Váncsa legjobb formáját idézően sziporkázol! (Nem álszeméremből mondom, de gasztronómiai és irodalmi ismereteim messze lemaradottak a tiédhez képest!!!) A következő napokban, vagy inkább a jövő héten lesz még egy-két megjegyzésem és kérdésem… :)
Szia! „Megadóan” feredőzzél olvasóid dicséretében. (Spajzcetli)

6. Megjött a gyönyörű kis könyved. Majd rászánom a hétvégét, és alaposan megkritizálom. :) Nagyon örülök, hogy összejött, ráadásul ilyen igényes külsővel. Ha személyesen találkozunk, majd megkérlek, hogy dedikáld. (phzs)

5. Gratulálok a könyvedhez! Hol lehet rendelni egy dedikált példányt? (Mert nekem egy dedikált példányt esne jól lapozgatnom, akkor a saját levemben érezném magam /egy kicsit/) :)) (baranchef)

4. Kiolvastam, finom volt! Jöhet a folytatás... :-)
Már jól is laktam belőle, kitűnő ízek... :-) (Torma Cauli)

3. Köteted hazafelé, az autóban is kezemben volt, és lesz is még nagyon sokat, hívogató, s ahogy mondtam: igazán könyvszerű könyv. (Vass Tibor)

2. Mostanában jövőbe látó lettem. A „saját levében” blogra gyakran jártam olvasgatni, nevetgélni, sőt hahotázni. És épp szorgalmazni akartam, hogy kiadhatna egy könyvet a szerző. És tessék! (Nyárikonyha)

1. A „ízelítő” szellemes sorait olvasva és az érzékletesen kifejező illusztrációt látva előre jósolható: a megjelenést követően a kiadó csomagolási és logisztikai referense mellé kisegítő személyzetre is szükség lesz… (Baranczó Bertalan)